andreenannetblok.nl

hardloop nieuws archive 2020

16-12-2020

Virtuele halve marathon uitgesteld.

Den haag/Loosduinen - Het was de bedoeling, dat André Blok de virtuele halve marathon van Zoetermeer zou gaan lopen op 17 Januari. maar de  lockdown heeft hij samen met zijn vouw Annet besloiten, om deze wedstrijd uit te stellen.

Er zouden drie fietsers mee fietse en André heeftr zelfs een loper kunnen regelen voor de eerste 8 km.

Het is een mooi en snel parcours.

Deze wedstrijd is van 17 januari verplaatst naar 30 januari 2021.

Alle fietsers hebben een taak.

Er is de laatste weken druk gewerkt, om het parcours in orde te krijgen en ook veilig te maken voor zowel voor de fietsers als ook voor de lopers.. En zo voldoet hij ook aan de afstand, die nodig is voor een halve marathon (21.1 KM)

Zo fiets Annet met navigatatie, om de snelheid, afstand en het parcours aan te geven. Dan hebben we een fietser, om de app te bedienen, zodat iedereen ons kunt volgen via de live straem. Dan moet je wel de racemap op de telefoon installeren en we hebben een fietser om foto's te maken.

04-12-2020

André Blok loopt virtuele halve marathon Zoetermeer.

André Blok loopt virtuele halve marathon Zoetermeer.

Den Haag - André  Blok inmiddels 56 jaar loopt op 17 januari de virtuele halve marathon van Zoetermeer.

Wat is een virtuele wedstrijd eigenlijk? Dat is de vraag wat veel gevr

Een virtuele wedstrijd loop je vanuit huis. Je moet je dan wel inschrijven voor deze wedstrijd en de racemap installeren  op je smartfone. Zo kunnen iedereen die deze app heeft je live volgen.

André zal met een gps horloge lopen en de gegevens uploaden en opsturen naar de organisatie

André heeft een parcours uitgemeten en zorgvuldig bestudeerd. He t parcours bestaat uit drie rondes rond recreatiegebied Madestein.

Het is één  ronde van 7, 77 km, een ronde van 7, 50 km en een kleinere ronde van 5,4 km. Hij voldoet precies aan de afstand namelijk

21,23 km. Het gaat de boeken in als een echte wedstrijd. André zal tijdens deze halve marathon begeleid worden door een aantal fietsers.

Eén  van de fietsers zal de app starten, want André zal niet lopen met een smartfone. De andere fietsers z zullen de kilometers in de gaten houden en water aanbieden na elke 5 km.

André heeft aangegeven voor een tijd te gaan.

Je k u nr deze virtuele loop van Zoetermeer lopen van15ott 31 januari

 Tussen deze data is hij zichtbaar in de app.

12-11-2020

André Blok loopt testloop

André Blok loopt testloop

Den Haag - André  loopt rondom recreatiegebied Madermstein in Den Haag een testloop van 10 km. EEN Parcours van 5 km moest twee maal worden afgelegd  André  wilde de 10 km binnen de 5 min/km lopen.

"De eerste 4 km gingen in 4.38 min/km en daarna kwam ik boven de 5 min/km uit. Omdat ik met gps loopt kan ik elke km in de gaten houden". Uiteindelijk finishte André  na 10 km in 49:54.

 

04-10-2020

Eerste nederlaag in zeven jaar voor Kipchoke, 24 jarige Kitata wint

Londen - LONDON MARATHON Eliud Kipchoke is dan toch te verslaan, zo bleek vandaag in een bijzondere London Marathon. In een wedstrijd, waarin vanwege de corona'restricties al heel weinig normaal was, zo bleek ook de uitslag een ongewone. De grote topfavoriet brak, de 24 jarige Ethiopier Shura Kitata won in 2:05:41.

Zie de uitslagen.

21-09-2020

Atleet Butter kondigt na twintig jaar afscheid als topsporter aan.

Castricum - Marathonloper Michel Butter heeft zijn afscheid als topsporter aangekondigd.Zijn laatste race wordt de halve marathon van Egmond in januari volgend jaar.

"Na twintig fantastische jarenn zet ik een punt achter mijn topsportcarriére",laat butter weten via twitter."Het niveau sluit niet langer aan bij mijn ambitie.In januari bij de Egmond halve marathon zwaai ik af en start een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

 

De 34 jarige (midden)langeafstandloper veroverde meerdere Nederlandse tietels, waaronder in 2018 op de marathon en in 2019 op de 10 KM. Zijn persoonlijke record op de halve marathon 1:02:25, de hele marathon liep hij het snelst in 2012 in 2:09:58 in Amsterdam.

Hij is ook actief als veldloper. Michel probeerde zich in  New York te plaatsen vooe de Olyppische spelen

 in Tokio, maar greep naast het startbewijs. Michel werd toen wel 6 de in New York. Zijn volgende doel was, om bij de marathon van Rotterdam op 5 april de tijdslimiet te lopen. Hij was goed op dreef, want tijdens de CPC loop op 8 maart van dit jaar liep Michel op zijn best, opweg om in Rotterdam de limiet te lopen, maar toen kwam corrona en was de CPC de laatste wedstrijd die doorging. Alles werd afgelast en ook de spelen van Tokio.

 

 

06-05-2020

André traint lekker door in deze Corona tijd.

Den Haag - hardlopen is zo'n beetje de enigste sport die je nog mag beoefenen in deze zware Coronacrisis. Hardlopen is daarom ook een trend en veelal beginnen nu met hardlopen, ook omdat de sportscholen gesloten zijn.

André Blok traind natuurlijk gewoon door. Hij traind nergens voor en heeft dan ook geen doel, om ergens voor te trainen, want alle wedstrijden zijn afgelast. De CPC loop, die plaats vond op 8 maart, is de laatste wedstrijd die doorging. André liep in Den Haag een tijd van 1:50:26. Een week eerder schoot er iets in zijn rechterbeen en heeft, ook tijdens de CPC er last van gehad. De tijd viel tegen, want hij wilde onder de 1:45 lopen.

 

Alles tot oktober is afgelast of verplaatst. De Rotterdam Marathon was verplaatst naar 25 oktober, maar gaat nu helemaal niet door.Ook de Amsterdam Marathon vind pas plaatst in 2021. 

05-03-2020

Zware domper voor André Blok tijdens voorbereiding CPC loop.

De Haag - André Blok, heeft waarschijnlijk tijdens zijn ochtend training een spiertje gescheurd in zijn rechterbeen.

hierdoor komt de CPC loop in gevaar. "Tijdens de voorbereiding zat ik heel goed op schema. De CPC is natuurlijk wel een dingetje. Ik heb hem al 31 keer gelopen. Zelfs 3 keer zowel de 10 als de halve marathon. Vanmorgen ging het heel erg goed. Tot de 5 KM, Toen schoot het er ineens in en kon ik niets meer. Moest de training opgeven. We hebben nog wel een aantal dagen. Ben toevallig vrij, dus kan ik het rustig aan doen.

Momenteel ga ik er wel vanuit, dat ik ga starten. Moet dan wel mijn tijden aanpassen". 

Dit is natuurlijk wel een tegenvaller. Zeker, omdat het zo goed ging en was zelfs blessure vrij.

 

01-03-2020

Ontwikkelingen rond het Coronavirus (COVID-19)

Den Haag - Laatste update Coronaviris: De versprijding van het COVID-19 grijpt razend snel om zich heen. Nu de marathon van Tokyo is afgeblazen en nu ook de marathon van parijs niet doorgaat en ook belangrijke evenementen wereldwijd niet doorgaan, houden de organisatoren van de CPC loop de berichtgevingen van het RIVM nauwlettend in de gaten. We hebben nog een week.

Hou de website www.nncpcloopdenhaag.nl/nieuws/ in de gaten.

 

27-02-2020

André in vorm

André in vorm

Den Haag - André Blok hoopt tijdens de CPC loop zijn tweede halve marathon van dit jaar te lopen en het gaat goed. Zeker in de voor bereidingen.

Op 19 januari liep André heel knap de halve marathon van Zoetermeer net binnen de 1 uur en 45 minuten.Ook tijdens de CPC gokt hij op die tijd.

André traint met GPS en zo kunt hij iedere KM in de gaten hoeden. Hij probeerd te trainen om elke KM binnen de 5 minuten te lopen.

"Gisteren liep ik heel erg lekker, met veel wind. En ik merkte, dat ik tijdens wind tegen veel sterker liep en probeerde ik een snelle duurloop te lopen en met wind tegen kwam ik onder de 5 min/KM. Toen ik op de terug weg de wind in de rug voelde na 4 KM kwam ik voor het eerst boven de 5min./KM".

Met niet te veel kilometers in de benen is André in topvorm en start hij in de eerste startgolf.

Zie de uitslagen.

19-01-2020

Blok loopt goede halve marathon van Zoetermeer.

 Blok loopt goede halve marathon van Zoetermeer.

Zoetermeer - André Blok kampte vorig jaar met een hamstring blessure en finishte toen in iets meer dan 1 uur en 48 minuten.

Een tijd van 1 uur en 45 minuten moest vandaag haalbaar zijn. Vanmorgen vroeg heeft het nog even flink geregend, maar uiteindelijk klaarde het helemaal op. Kortom: perfect loopweer. Strakblauwe lucht met volop zon. Alleen was het nog wel aan de vrisse kant.

André (55) wist wel, dat er een aardige tijd voor hem in kon zitten en probeerde dan ook met de pacer van de 1:45:00 mee te gaan.

De eerste KM ging in 4:45 min/KM. Eigenlijk iets te snel. Daarna ging het rond de 5 min per KM. André probeerde na 3 KM in de wedstrijd toch weg te lopen, maar dat ging niet zo gemakkelijk en liet zich terug zakken. De groep van 1:45:00 uur bestond toen uit zo'n 30 man. Veel te groot en was het lastig er bij te blijven."Maar na 19 KM moest ik de groep, die aardig uitgedund was laten gaan. Ik kwam bij Dekkersport over de meet in 1:44:50 over de meet." Hiermee was André ruim 3 minuten sneller dan vorig jaar. André Blok heeft er een hoop voor gedaan om vandaag een goede halve marathon te lopen. Geen problemen in de voorbereidingen gehad en het was vandaag natuurlijk perfect weer.

Dit was een goede voorbereiding voor de CPC, die op 8 maart in Den Haag zal plaats vinden.

Zie de uitslagen.

15-01-2020

André start in halve marathon Zoetermeer met Spaans post adres.

André start in halve marathon Zoetermeer met Spaans post adres.

Den Haag-De inmiddels 55 jarige hagenaar André Blok zal zondag 19 januari zijn eerste halve marathon van dit jaar lopen.

Afgelopen zondag vond de NN Egmond halve marathon plaatst. En werd gelopen onder winderige omstandigheden, want dat was ook wel aan de tijden te zien. De winnenede tijd was de slechtste sinds 1985. En dat zeg toch wel wat. De winnende tijd in Egmond was 1:08:23 gelopen door de Belg Bashir Abdi.

 

André heeft bewost een week later gekozen voor de halve van Zoetermeer."Vorig jaar liep ik er ook."Een leuke wedstrijd en niet al te druk.

Ik loop zelf eigenlijk te weinig wedstrijden, om mijn wedstrijdritme op te pakken. Een halve marathon loop ik zo ie zo niet zo veel meer. Kiest meestal voor een 10 of 15 KM. Dit als voor bereiding voor de CPC loop in maart'.

André traint vaak ik Zuid Spanje, waar hij een apartement heeft.

En loop ook steeds vaker met een Spaans post adres.Alleen de cpc loop in maart loopt André nog onder de Nederlandse vlag. André traint met GPS en wil, zeker bij de cpc onder de 5 min. per KM lopen. Tijdens de halve marathon van Zoetermeer is dit een test. Vorig jaar liep hij er 1 uur en 48 min. Dat is 5min en 10 sec. per KM.