andreenannetblok.nl

hardloop nieuws

25-09-2022

André Blok voltooide zijn 33 ste CPC voor Janco.

André Blok voltooide zijn 33 ste CPC voor Janco.

Den Haag - Vanmiddag vond de 46 ste CPC plaatst. André blok liep als doel, om hem voor zijn overleden zwager Janco nte lopen.

Dit mhad André dus al met hem afgesproken op zijn ziektebed.

De hele familie is komen kijken en waren verdeeld over het parcours.

Maar om 13.00 uur had André eigenlijk een afspraak met tv West, maar dat ging even niet door, omdat er een verslaggever afwezig was.

Wel is er een intervieuw geweest vlak na de finish met TV West, want zij gingen hier aandacht aan besteden.

 

De wedstrijd verliep goed, Het 5 KM punt werd gepasseerd na 24 minuten en een beetje.

"Na 15 KM ging het wel wat minder, want ik wilde rond de 5 min. per KM zitten en dat lukte helaas niet meer.

Achteraf ben ik zeker te vreden. Na 8 KM en dat is Groen van Prinserenlaan/Motzartlaan stonden Velentein (zoon van Janco)en Fabi en op de Daalenbergselaan Eveline (zusan Janco),  Rick en Chandie Dit is na 10 KM". Bij de finih Ton, Wilma (zus van Janco, Gudy, Annet, Kayleigh en Gaya.

De laatste 3 KM gaan dan alleen nog naar beneden tot de finish aan de Boorlaan.

André liep een tijd van 1:52:38 en is daarmee zeker tevreden en zo liep hij onder zeer goede weersomstandigheden zijn 172 ste halve marathon.

Zie de uitslagen.

18-09-2022

André loopt CPC loop voor zijn overleden zwager.

André loopt CPC loop voor  zijn overleden zwager.

Den Haag - Volgende week zondag vind in den Haag de 46 ste CPC loop plaats.

André zal dan zijn 33 ste CPC lopen en allemaal op de halve marathon.

Alleen dit jaar zal het wel de speciaalste worden, want hij loopt hem dan voor zijn overleden zwager, die op 25 juni 2021 aan de gevolgen van kanker is overleden.

 

"op 14 juni ben ik nog met Janco (zwager) naar het ziekenhuis geweest. dat was dan ook de laatste keer, dat hij naar buiten is geweest.

Zelf heb ik nog kunnen vragen of ik de CPC aan hem zou mogen opdragen. Dit vond hij een hele eer.

Toen ben ik aan de slag gegaan en heb een t shirt besteld en een foto van mijn zwager op laten drukken.

Maar toen kwam Corona en de CPC is tot twee keer uitgesteld.

Maar nu is het zover en loop ik met zijn voornaam op mijn startnummer. Dit was nog wel een ningetje, omdat ik wedstrijdloper ben, maar het is gelukt'.

TV West heeft intresse getoont en om één uur heeft André een afspraak met een verslaggever.

"Ik kreeg begin deze week een mail van Anne Noorman van de redactie van TV West en zei vroeg in de mail of ik het leuk zou vinden, om voor de camera mijn verhaal te doen. Ze vroeg of ik mijn telefoonnummer wilde geven, zodat ze contact met me kon opnemen. Deze mail heb ik beantwoord en ze belde me inderdaad donderdag op.

lVrijdag ging alles per app en heb om 13.00 uur afgesproken bij de horicatent op het malieveld".

 

André Blok zal dan met startnummer 356 lopen en zit in de eerste wafe, met de start om 14;30  uur. De meeste familieleden zullen komen kijken langs het parcours.

Zo zullen er een aantal staan bij het 5 KM punt op de valkenboslaan en op de Daalen bergselaan bij het 10 KM punt.

Annet en gaya zullen zowel bij de start op de Koningskade zijn, als ook bij de finish op de Boorlaan net als Gudy.

 

Met veel trainen is André er klaar voor en zal dan zijn 172 ste halve marathon lopen.

Zie de uitslagen.

28-08-2022

André Blok loopt in Teteringen de Dorpsloop over 10 KM.

André Blok loopt in Teteringen de Dorpsloop over 10 KM.

Teteringen - Voor de 31 ste keer vond in Teteringen, gemeente Breda, de Dorpsloop plaatst over de verschillende afstanden.

het koningsnummer was de 10 KM, die om 15:00 uur van start ging.

De start van alle afstanden vonden plaatst op het Pr Alexanderplein en wel vlak voor het dorps jeugdherberg.

De 10 km bestond uit 4 rondes van 2,5 KM.

 

André Blok was samen met Annet, die trouwens morgen precies 25 jaar getrouwd zijn,afgereist naar Teteningen.

Als voorbereiding op de CPC loop, die plaats vind op 25 september, past deze wedstrijd goed in het plaatje.

André liep op schoenen met een carbonplaat, die het verschil moet gaan maken. Tijdens de CPC wil hij ook op deze schoenen gaan lopen.

 

Het was vandaag vrij warm, ongeveer 24 graden en dus goed bij de posten water aannemen. André trainde ook met water, zeker bij warm weer.

De eerste ronde liep André binnen de 12 minuten. En na 5 KM kwam hij door in 24:11. Hij wilde toch onder de 50 minuten uitkomen.

"Het was best een hele leuke loop en goed georganiseerd en zeker ook met de waterposten. Er was zelfs door een bewoner een sproei installatie en kon je kiezen of eronder of niet.

Na 8 Km zat ik voor het eerst boven de 5 minuten per kilometer.

En toch ging het niet slecht. Tijdens de tweede ronde werd ik al op één ronde gezet door de nummer één, die uiteindelijk onder de 30 minuten wist te lopen".

André finishte uiteindelijk in een tijd van 0:50:25.

Zie de uitslagen.

31-07-2022

André tevreden in Rotterdam.

André tevreden in Rotterdam.

Rotterdam -  De halve marathon Rotterdam beleefde na 13 jaar een feestelijke terug keer als Summer Run. Een paar zomerse regendruppels konden het plezier niet bederven van de ruim negenduizend enthousiaste deelnemers aan de drie verschillende afstanden. Met bovendien de 21,1 KM als afsluitend hoogtepunt van de World Police & Fire Games maakte het evenement de hooggestemde verwachtingen waar.

 

in de aanloop naar de start van de halve marathon zit de zweer er al vroeg in op de Binnenrotte.

André Blok was vanmorgen één van de vele die aan de start verschenen op de halve marathon. "Het is weer een tijd geleden, dat ik een halve marathon liep. Volgens mij was dat de halve marathon van Murcia in Februari van dit jaar. Voor de rest heb ik wel wat 10 KM wedstrijden gelopen. Dat vind ik ook wel een lekkere afstand."

Na 3 keer afwezig te zijn van wedstrijden, was Annet vandaag wel weer aanwezig, om zo André Blok te steunen en foto's te maken.

 

De start vond al om 9.00 uur plaats op de Binnenrotte in de buurt van de Blaak en de finish vond op de Coolcingel plaats.

De eerste 5 KM liep André onder de 5 minuten per kilometer. Hij vond het best een pittig parcours met toch wel veel valsplat. Het tempo zakte af en de laatste kilometer ging onder de kubuswoningen door. André finishte in een tijd op de Coolcingel van 1:52:09 en daarmee was hij best tevreden. Was een pittig parcours en was ook nog eens vrij benauwd. De halve marathon werdt uiteindelijk gewonnen door Roy Hoornweg in 1:06:55. Roy ging er al na twee kilometer alleen vandoor en triomfeert dus op de Coolcingel. Bij de vrouwen was de Zwitterse Fabieenne Monique Vonlanthien de snelste in 1:18:06

Zie de uitslagen.

29-07-2022

André Blok aan de start tijdens halve marathon Rotterdam.

Rotterdam - Andre Blok (57) zal xondag 31 juli aan de start verschijnen tijdens de halve marathon van Rotterdam.

André,  die ook veel voor xijn kiezen heeft gekregen, omdat Annet in twee weken met een ambulance naar het ziekenhuis us gebracht.

Annet zal er zondag wel bij zijn, als André de halve loopt,. De afgelopen 3 wedstrijden, die André  heeft gelopenwas Annet er dus niet bij.

 

Het zal de 171 halve  worden, die Andre zal lopen.

 

17-07-2022

Abdi Nageeye uitgestapt tijdens WK atletiek in Eugene.

Eugene - Tamirat uit Ethiopie heeft de marathon gewonnen bij de WK atletiek, in het Amerikaanse Eugene. Abdi Nageeye was een van de kanshebbers voor de eindzege, maar hij stapte in de laatste kilometer uit. 

 

Nageeye (33)was gestart als een van de favorieten.Hij verraste vorig jaar op de Olympische spelen met zilver en won dit voorjaar de marathon van Rotterdam in een Nederlands record van 2:04:56.

Tola

Tola liep de marathon in een tijd van 2:05:36

De 30 jarige Tola passeerde de finish 1 minuut en 9 seconde eerder dan zijn landgenoot Mosinet.Na afloop vielen de twee Ethiopiers elkaar in de armen. Het brons was voor de Belg Bashir Abdi, die 1 minuut en 13 seconde toegaf op de winnaar. Brons net als bij de Olympische marathon.

Zie de uitslagen.

19-06-2022

André Blok duikt na lange tijd weer eens onder de 50 minuten op de 10 KM.

André Blok duikt na lange tijd weer eens onder de 50 minuten op de 10 KM.

Wateringseveld/den Haag - Het weer zat mee, tijdens de 11 de editie van de Wateringseveld-loopvFestijn.

Gisteren nog erg warm met heel veel zonneschijn, maar vandaag tijdens de start op de Santiagosingel was het bewolkt en had zelfs even geregend, die ochtend.

Kortom: goed loopweer. Het parcours bestond uit twee rondes van 5 KM.

André liep op zijn nieuwe schoenen met een carbonplaat in de zol. Het zijn super lichte schoenen. André Blok wil deze schoenen testen. Wel zijn het neutrale schoenen en André heeft een pronatie schoen nodig, maar zij lopen super volgens André:"De afwikkeling vind via de bal van de voet plaats, terwijl bij normale schoenen de afzet met de voorkant van de voet is en de landing dus met de hiel. Dat is even wennen en ballanseren. Je wilt sneller lopen en moet ook je benen wat hoger optillen, anders struikel je".

Het ging super met André en probeerde elke KM binnen de 5 minuten te lopen.Dit lukte niet altijd. De eerste ronde liep hij dan ook in 24:25. Toch wilde hij deze 10 KM binnen de 50 minuten lopen.

Dat was lang geleden, want Corona gooide roet in het eten.

Uiteindelijk kwam André Blok op de Santiagosingel na 10 KM in 49:03 over de finish.

"Het is een perfecte loop en een afwisselend parcours. Ik heb heel lekker gelopen. Voor mij was dit een test voor de grotere wedstrijden, straks natuurlijk de CPC loop.

Dit geeft heel veel zelfvertrouwen".

Zie de uitslagen.

05-06-2022

Nixon Fermandes won de Lenteloop in Den Hoorn.

Den Hoorn - De atleet uit Portugaal won gisteren de lenteloop in Den Hoorn.

De start en finish lokatie vond plaats in het centrum van Den Hoorn namelijk op het koningin Julianaplein.

De start van de 10 KM vond plaats om 14:45 uur en bestond uit twee rondes van 5 KM.

Nixon Fernandes kwam na 10 KM over de finish in 32:15.

André Blok uit Den Haag kwam na 1 ronde door in 24:24 en liep dus op schema om onder de 50 minuten te lopen. Maar de volgende 5 Km gingen toch wat lastiger en kwam uiteindelijk in 49:56 oever de finish en eindigde op een 107 de plaatst. De tweede ronde liep André dus in 25:32. Een verval van meer dan 1 minuut.

Op 19 juni komt Andé ook weer in actie tijdens de Wateringseveldloop en wil dan op zijn nieuwe schoenen gaan lopen voorzien van een carbonlpaat in de zool. dat moet straks het verschil gaan maken.

De snelste vrouw op de 10 KM was de Haagse Rose Enthoven in 37:17.

 

ONWELWORDING

Deelnemers aan de wedstrijd over 10 KM werden overrigens op het Polderpad opgeschrikt door de onwelwording van een meedelooper, Persbureau Districk 8 meld, dat andere hardlopers, mensen van de naastgelegen tennisbaan en de EHBO snel te hulp schoten. Ook André Blok was getruige van dit insidennd en zag, dat er gereanimeerd werdt. Ook ambulancepersoneel en de artsen van een traumahelikopter kwamen in actie. De betrokken atleet is naar een ziekenhuis vervoerd. Dit gebeurde ongeveer na

6 KM in de wedstrijd.

Zie de uitslagen.

26-05-2022

André Blok op dreef tijdens de trompper optiek Golden ten loop.

Delft - Na twee jaar van afwezigheid in verband met Corona, stond vandaag de Golden Ten loop op de agenda. Deze wedstrijd, met als hoofdnummer de 10 Km, vind altijd plaatst op Hemelvaartdag. 

André kwam om 15.00 uur aan de start op de 10 KM.

Het parcours ging via de binnenstad over de markt naar het Delfsehout en dus weer terug. Andere jaren was het veel en veel te warm. In 2018  was het 25 graden en een jaar eerder zelfs 30+ Nu was het ook wel aan de warme kant, maar met het windje toch wel lekker weer. Wind in de rug richting Delfsehout en terug wind tegen.

André Blok wilde onder de 50 minuten lopen, maar na 8 KM kwam hij toch boven de 5 minuten per kilometer uit. En dan wordt het wel moeilijk. André finishte uiteindelijk na 10 KM in 50:52 en was op plaats  641 overal.

Op 19 juni loopt André Blok de Wateringseveld loop ook over 10 KM. Hij hoopt dan op nieuwe schoenen te lopen. André heeft schoenen besteld met een Carbonplaat. Na het inlopen wil André hem testen tijdens nde Wateringseveldloop en natuurlijk straks tijdens de CPC loop in Den haag op 25 september.

Zie de uitslagen.

 

24-04-2022

Door familie omstandigheden start André Blok niet in de 10 EM van Antwerpen.

Den Haag - André heeft zich voorbereid op de 10 EM van Antwerpen, maar door familie omstandigheden ziet André er op het laatste moment vanaf.

Omdat de vader van André Blok op 17 april is overleden was het een hektische week.

Gisteren is zijn vader begraven.

"Mijn vader zou gewilt hebben, dat ik hem gewoon zou gaan lopen, maar  nu komt alles weer boven.

Op de dag van de wedstrijd hebben Annet en ik besloten om niet te gaan. Anders hebben we dalijk nog een begrafenis".

page loading