andreenannetblok.nl

hardloop nieuws

22-01-2023

André liep 175 ste halve onder de 1 uur en 50 minuten.

Zoetermeer - vandaag vond de 10 de editie plaats van de Zoetermeer halve marathon. Tot het 10 km punt lag André Op schema vsn 1 uur en 45 min. Hij kwam in een grote groep te lopen vsn een man of 25 inx. een pacer. Maar na 11 km moest André  helaas lossen en tor ramp kwam hij een losgebroken hond tegen. "Hoe is dit mogelijk. Verkeersregelaars en dan toch. Ik struikelde bijna. Bleef nog net op de been"

André finishte in 1:49:05.

Zie de uitslagen.

20-01-2023

André Blok loopt zijn 175 ste halve Marathon.

André Blok loopt zijn 175 ste halve Marathon.

Den Haag - Op 22 januari zal de Hagenaar André Blok (58) zijn 175 ste halve marathon lopen. Wel verdeeld over 37 jaar.

André had de keuze om zijn 175 ste halve marathon te gaan lopen tijdens de CPC loop of tijdens de Zoetermeer halve marathon.

André koos voor de laatste optie. Na drie jaar dus eindelijk weer de halve marathon van Zoetermeer met start en finish bij Dekker Hout.

Twee jaar geleden liep André de ZMH nog virtueel in en rond recreatiegebied Madestein.

 

André Blok begon met het hardlopen eind 1986 en werdt opgeleid door The Haque Rood Runners, om een halve marathon te kunnen lopen.

Nog geen drie maanden later liep hij al zijn eerste halve marathon in Utrecht net onder de 1 uur en 35 minuten.

Er zat progrssie in zijn tijden en André begon op hoog niveau te lopen en zo kwam ook de marathon inzicht.

Mei 1987 liep André zijn eerste marathon in Beek/Ubergen. Deze avond matrathon liep hij in 3 uur en 38 minuten. André zei toen;Ëens en nooit mee".

Maar er volgde nog 37 marathons in binnen en buitenland.

André was in die periode in topvorm en liep 100 kilometer in de week. Hardlopen was alles voor hem. Had er alles voor over om goed te worden. Op 7 oktober 1990 liep de toen 33 jarige atleet tijdens de Singelloop in Breda een tijd van 1:24:39 op de halve marathon en fluitend onder de anderhalf uur.

Zijn persoonlijk record op de marathon kwam pas later. Op 17 april 1994 liep André de Londen Marathon in 3:10:13. In 1997 trouwde André met Annet.

Annet steunde André in de wedstrijden en koos de wedstrijden uit, die in zijn schema paste. 

 

Nu dus, zoveel jaren later zijn deze tijden verleden tijd en kunnen ze die niet meer af pikken.. "Ben nu blij, als ik rond de 1 uur en 50 minuten kan gaan finishen.

In mijn goede tijd liep ik rond de 4 min. en 9 sec. per kilometer en kon ik dit 21 kilometer vol houden. Nu moet ik tevredenzijn met een minuut langzamer per kilometer."

Zondag is het dan zover en zal hij aan de start verschijnen tijdens zijn 175 ste halve marathon. 

De dagspeaker zal hier ook aandacht aan besteden, maar of Annet erbij zal zijn is nog onzeker, omdat zij anderhalf jaar geleden een hartinfarct heeft gehad en nog niet de oude is.

 De laatste wedstrijd, waar Annet bij was, dat was in september 2022 tijdens de CPC loop.

De laatste wedstrijden was Annet er dan ook niet bij.

Zie de uitslagen.