andreenannetblok.nl

hardloop nieuws archive 2019

09-09-2019

André blok komt op 6 oktober aan de start in Alicante tijdens de 10 KM.

André blok komt op 6 oktober aan de start in Alicante tijdens de 10 KM.

Den Haag - André Blok loopt graag wedstrijden in Spanje. Zo liep hij de marathon van Barselona, de 10 KM van Murcia, de halve marathon van Alhmbra de murcia en de 10 KM van Valencia. 

Op 6 oktober komt er nog een 10 Km wedstrijd  bij tijdens de sanitas marca running series in Alicante over een vrij heuvelig parcours.

André geeft aan te weinig wedstrijden te lopen en dit is natuurlijk zijn kans, om dit in te plannen. Hij traint vaak in Spanje. Heeft er een apartement en in die periode is hij er op vakantie voor twee weken en de trainingen gaan dan ook gewoon door. André is al ingeschreven voor die 10 KM.

 

01-09-2019

André mist wedstrijd ritme.

André mist wedstrijd ritme.

Voorschoten - André blok (54) heeft vanmiddag de Vlietloop in Voorschoten gelopen.

Momenteel heeft André te weinig wedstrijd ritme, om optimaal te presteren.

"De leeftijd speelt natuurlijk ook een rol.

Ruim 30 jaar geleden, ging het allemaal wat gemakkelijker. Toen liep ik de 10 EM (16.1 KM) in 1 uur en 2 minuten tijdens de fit Ten Miles in Den Haag. Dit is nog altijd mijn persoonlijk record. Nu moet ik echt tot het uiterste gaan".

André liep vandaag  de 10 EM in 1:21:50 en eindigde op een 44 ste plaats.

Zie de uitslagen.

03-06-2019

André Blok en kayleigh Pronk wonnen Ride and Run.

André Blok en kayleigh Pronk wonnen Ride and Run.

Uithof/Madestein - Het trio André (runner), Kayleigh (ruiter) en Glenn (paard) hebben gisteren onder tropische en zomerse omstandigheden de Ride and Run gewonnen bij manege Hippisch Centrum Westland.

 

Ride and Run is een wedstrijd, dat bestaat uit een team  van een ruiter en hardloper, dat gezamelijk een parcours moeten afleggen.

Vorig jaar kwam het trio 2 seconde tekort voor plek 3 en werd toen vierde.

Dit jaar waren ze de favoriet voor de overwinning en hebben ook hard getraind.

"Het was heel zwaar. Zeker door het warme weer en ook het parcours, dat op het laatste moment gewijzigd was.

Donderdag liep ik nog de Golden Tenloop in Delft. Achteraf had ik beter de Royal ten kunnen lopen 4 dagen eerder, maar dit is achteraf. 

We voelde ons goed en sterk".

André en Kayleigh waren tevreden met hun tijd van 46 minuten en wonnen een beker en beiden een cadeaubon van €15,-

17-05-2019

André Blok start in Ride And Run.

André Blok start in Ride And Run.

Den Haag - Het trio, Kayleigh pronk en Glenn (ruiter te paard) en André Blok (Runner) komen voor de tweede keer aan de start tijdens de Ride and Run bij Hippisch Centrum Westland. Het is een combinatie paardrijden en hardlopen. Er moet een parcours worden afgelegd van 10 KM door de Uithof en Madestein. Vorig jaar werd het trio 4 de op 2 seconde. Nu willen zij graag op het podium.

Kayleigh en André zijn volop in training en het gaat heel goed.'Wij zijn een goed trio en Glenn vind het ook heel erg leuk. Dat merken wij aan alles.

We trainen 1 á 2 maal per week ongeveer 11.2 KM en lopen dan van manege Berenstaein via Madestein, Ockenburgh en de Puinduinen naar het strand. Een pittig stuk. Het parcours van de Ride end Run is minder zwaar en we weten de route goed en ik kan hem zelfs lopen zonder te veel ruiterpaden".

11-05-2019

André Blok toond vorm.

André Blok toond vorm.

Ockenburgh/Loosduinen - André Blok liep vandaag onder prachtige omstandigheden de Ock Run.

Deze loop vond voor de 4 de keer plaats in het prachtig gebied tussen Madestein en de Puinduinen.

Voor de 10 KM moest er 4 rondes worden afgelegd over de Buitenplaatst in het natuurgebied Ockenburgh.

André liep hier twee jaar geleden ook en toen liep hij er 45:13 over, maar dat zat er natuurlijk vandaag niet in.

André wilde wel onder de 50 minuten blijven.

Dit jaar heeft hij wel wat blesure leed gehad, maar nu gaat het redelijk.

André is ook in training voor de Ride and Run op 2 juni bij manege Westland en hij traint er samen met Kayleigh."Dit heeft wel geholpen, dat ik vandaag toch een goede wedstrijd heeft gelopen. Het ging voortreffelijk. De eerste KM ging veel te snel in 4'29". Het parcours moest 4 maal afgelegd worden, met een heuvel bij het Hyasintbos. De tijd die André nodig had was 47:43. En klopte een aantal achter blijvers één ronde.

Zie de uitslagen.

07-04-2019

Abdi Nageeye verpulferd nederandsrecord op de marathon.

Rotterdam - Abdi Nageeye verpulverde zijn eigen persoonlijk record en natuurlijk ook het Nederlandsrecord met exact 2 minuten.

Vorig jaar liep Nageeye, als eerste nederlander in Rotterdam onder de 2 uur en 10 minuten. Abdi voelde zich goed en heb er alles voor over gehad, om in Rotterdam alles uit de kast te halen.

Sinds kort is hij ook nationaal recordhouder op de halve marathon en liep een tijd van 1:00:24.

Greg van Hest had dit record 20 jaar in handen en liep in 1999 tijdens de CPC loop een tijd van 1:01:24

Abdi Nageeye zei tijdens de persconferentie op vrijdag, dat hij met de eerste groep mee wilde gaan en zou voor de winnst gaan. Dit laatste was te ambitieus, maar het was wel een perfecte marathon in 2:06:16 en werd 4 de.

De Keniaan Marius Kipserem won de Rotterdam Marathon in een nieuw parcoursrecord van 2:04:11

Zie de uitslagen.

 

30-03-2019

André in Ronde van Zegveld.

André in Ronde van Zegveld.

Zegveld - André Blok liep vanmiddag de 10 Km tijdens de Ronde van Zegveld.

voor het publiek was het heerlijk zonnig weer, maar voor de honderden lopers misschien wel iets te warm.

Het kwik kwam net niet boven de 20 graden. André liep deze 10 Km net binnen de 50 minuten.

Onder de 50 minuten word wel een zware opgave voor de 54 jarige atleet uit Den Haag.

"Het gaat steeds moeilijker. Ik kan geen tempo blijven lopen, zoals een aantal jaren geleden. twee weken geleden liep ik de 10 EM tijdens de Voorschoten loop en ook toen had ik moeite om onder de 5 minuten per KM te lopen. Vier jaar geleden was dit geen probleem". Het doel van André is toch om 4 min en 30 sec. te lopen per KM. Vandaag liep André gemiddeld net onder de 5 minuten per KM.( 4.57 min/KM.)

Zie de uitslagen.

 

05-02-2019

André Blok traint onder de Spaanse zon.

André Blok traint onder de Spaanse zon.

Torre Pacheco (Spanje) - De trainingen zitten erop voor André Blok in Spanje.

André (54) heeft in Spanje 3 dagen alles uit de kast gehaald en 2 Xper dag getraind en tussendoor ook wat tijd voor ontspanning.

-Zondag 4 februari is andré begonnen met de trainingen. In de ochtend stond een herstelloopje van 6 Km op het programma op het golf resort. Aan het      einde van de middag een lange duurloop van 16 KM.

  Die dag stond er heel veel wind. Zelfs stormachtig.

-maandag 4 februari stond in de vroege ochtend een korte snelheidstraining van 6.23 KM op het programma. Deze training bestond uit 2 sessies van

  5 X tempowisselingen van 3 lantaarnpalen en tussendoor 1 lantaarnpaal rust. En in de namiddag een duurloop van 14 KM.

-Dinsdag 5 februari een snelle korte duurloop van 6.23 KM in een tempo van 5.10 min/km. Aan het einde van de middag een kort herstelloopje van

  5,2 KM ook weer met wat loopscholing en wat oefeningen. Vandaag was het echt heerlijk weer ruim 20 graden.

André heeft in drie dagen ruim 53 KM gelopen, dit om zich voor te bereiden op de komende wedstrijden. De belangrijkste wedstrijd is nu wel de CPC loop.

Morgen vertrekt André weer richting Nederland.

28-01-2019

Andre Blok op trainingsstage in Spanje

Den Haag - Andre vertrekt as. Zaterdag voor vijf dagen naar Spanje, waar hij zich gaat voorbereiden op de komende wedstrijden dit seizoen. De belangrijkste wedstrijd is dan wel de CPC loop in Den Haag op 10 maart. Begin januari heeft Andre ook al 10 dagen in Spanje getraind.

Na een zware blesure is Andre op de goede weg."Ik heb erg veel last gehad van mijn hamstring en kon niet aanzetten. Met behulp van de fysio lukt het om de wedstrijden te lopen. In december liep ik nog de Montferland Run in s-Heerenberg met veel pijn. Toen liep ik de 15 km in 1 uur en 20 minuten. Geen tijd om over naar huis te schrijven. Op 20 januari liep ik een halve marathon in Zoetermeer tijdens de Rokkeveense Dekkerloop. In een tijd van 1:48:25. Het kon beter. Nog wel wat last, maar nu is het de conditie wat ontbreekt" Andre wil in Spanje twee keer per dag gaan trainen. Een keer een lange duurloop en  een loopje met veel oefeningen.

19-01-2019

André start morgen in Zoetermeer als Spanjaard.

Den Haag - André blok zal morgen starten tijdens de Rokkeveense Dekkerloop in Zoetermeer. hij heeft tijdens het verblijf in Spanje besloten, om zich in te schrijven voor de halve marathon. en zal als Spanjaard aan de start verschijnen. Achter zijn naam komt dan Torre Pacheco te staan. Een dorpje in het zuiden van Spanje, zo'n 105 Km ten zuiden van Alicante en 37 Km ten zuiden van Murcia.

André is net een week terug uit Spanje, waar hij lekker 10 dagen heeft kunnen trainen met een temperatuur van ongeveer 15 graden.

Morgen zal hij de halve marathon lopen met een temperatuur van zo'n 2 graden. Met veel zon zal het lekker weer zijn om te lopen.

Op 2 februari zal André weer voor 5 dagen naar Spanje gaan om er te trainen.

04-01-2019

André Blok traint in Spanje.

André Blok traint in Spanje.

Torre Pecheco (Spanje) - André Blok traint de eerste 10 dagen van januari in Spanje, om zich zo voor te bereiden op de Rokkeveen loop in Zoetermeer. Deze halve marathon vind plaats op 20 januari. André heeft sinds 2012 een apartement in Spanje, waar hij dan geregeld traint.

"Het apartement bevind zich op een  Golf Resort in het zuiden van Spanje, waar je perfect kunt trainen. Als ik één ronde loop is het 6.2 Km. Ook tain ik vaak buiten het complex".

André loop ook graag wedstijden in Spanje. In 2013 liep André nog de marathon van Barcelona, 3 jaar geleden de 10 KM van Murcia en ook in dat jaar de halve marathon van Ahama de Murcia. Vorig jaar liep André nog de 10 KM van Valencia.