andreenannetblok.nl

hardloop nieuws archive 2018

02-12-2018

Geen parcoursrecord in's-Heerenberg.

Geen parcoursrecord in's-Heerenberg.

's-heerenberg - Onder regenachtige omstandigheden vond in 's-Heerenberg de Montferland Run plaats.

Het is toch een pittige wedstrijd met een kleine ronde van 3 KM via Stokkum en vervolgens een grote ronde door het montferlandsebos.

Deze wedstrijd werdt gewonnen door de atleet uit Oeganda Stephen Kissa en Solomon Berihu uit Ethiopie werdt  op 1 seconde 2 de.

De Europees kampioen op de marathon Koen Naert (BEL.) werd knap 4 de in een tijd van 43:47.

Voor André Blok lag het andres. Nog altijd last van een blesure."Ik wilde iegenlijk tussen de 1 uur en 15 minuten lopen en de 1 uur en 30 minuten. Wel vond ik het ontzettend zwaar. Wij logeerde in hotel landscroon nabij de finish. Dit vonden wij wel zo prettig en doen dit al zo enige jaren. Alleen het weer zat niet mee. veel regen zeker vlak voor de wedstrijd en later werdt het wel steeds droger. Ik merk wel dat mijn conditie nog niet optimaal is en kon ook niet aanzetten. André  werd in 1:18:17 315 de.

Zie de uitslagen.

 

27-11-2018

Het startnummer is binnen.

Het startnummer is binnen.

Den Haag - André Blok, afgelopen week 54 jaar geworden, zal op 2 december starten tijdens de Montferland Run in 's-Heerenberg.

Vorig jaar ontbrak André in 's-Heerenberg, omdat hij zich had vergeten in te schrijven. In totaal kunnen aan deze top wedstrijd over 15 Km maar 3500 deelnemers starten. 

Of André kon starten was nog maar de vraag, want hij kampt met een zware blesure aan de hamstring, maar met behulp van de fysio, moet de hamstring opgerekt worden. "Het gaat eigenlijk best wel goed. Ik kon helemaal niet meer aanzetten en heuvel op ging ook niet meer. Nu gaat het redelijk en kan ik weer wat tempo versnellingen doen. Een snelle tijd zit er denk ik nog niet in, maar we gaan het wel proberen".

André en zijn vrouw Annet gaan lageren in hotel Landscrone nabij de finish. Dit is tevens het atleten hotel. "Het is toch schitterend, als je als atleet zo tussen de wereld toppers en de gehele nederlandse top zondag ochtend zit te ontbijten'.

De Monferland Run vind André zwaarder dan de Zevenheuvelenloop en het parcours voeren de lopers met een kleine ronde van 3 Km door Zeddam en dan vervolgens door het Montferlandse bos.

Zie de uitslagen.

30-09-2018

André loopt 165 ste Halve marathon.

André loopt 165 ste Halve marathon.

Zoetermeer - André Blok heeft vanmiddag in Zoetermeer zijn 165 ste halve Marathon gelopen.

De start van de halve marathon vond plaats op de Polatiusdam in het centrum van Zoetermeer.

Het was een schitterend parcours en na 1 KM ging je al door het groene hard. In het begin liep het gesmeerd met André en liep op een schema tussen de 4.37 en 4.50 min per KM."Ik wilde binnen de 1 uur en 45 minuten finishen. Ik liep met GPS en zo hield ik het continu in de gaten. Maar naarmate de wedstrijd vorderde moest ik toch wat toegeven". Na 16 KM liep André voor het eerst boven de 5 min. per KM. maar al snel pakte hij het weer op en het tempo ging iets omhoog.

André finishte uiteindelijk in de Dorpstraat in 1:45:20 en was 1 tel langzamer dan de CPC loop afgelopen maart.

"Ik wilde onder de 1 uur en 45 minuten lopen, maar dat is helaas niet gelukt. Ik voelde mij opperbest en het had nu moeten gebeuren. Heel jammer, Maar ik ben toch wel tevreden. Ik kon niet beter.Toch voelde ik me heel fit. Zelfs fitter als normaal".

De geuzenloop werd uiteindelijk gewonnen door de atleet  uit Rotterdam PatricK Kwist. Patrick liep een tijd van 1:11:02

Zie de uitslagen.

27-09-2018

André Blok in goede vorm.

André Blok in goede vorm.

Den Haag - De  bijna 54 jarige André Blok heeft nu zijn goede vorm te pakken. Hij verkeerde in een situatie, dat hij snel moe was en verschillende pijntjes begon te voelen. Het was vorig jaar begonnen, toen André op zijn stuitje viel en niet meer normaal kon lopen.

'"Dit heeft zeker een half jaar geduurd en daarna kreeg ik last van m'n heup. Ik moest, voor ik ging hardlopen, eerst mijn spieren warm maken. Ook tijdens de CPC had ik er heel veel hinder van. Ik liep toen in den Haag nog een tijd van 1:45:19".

André blok wil zondag 30 oktober de Geuzenloop in Zoetermeer lopen, als er nog een startbewijs voorradeig is. Hij kiest dan voor de halve marathon.

"Ik wil dit jaar nog één halve lopen. Nu heb ik in het totaal over ruim 30 jaar 164 halve marathons geleopen".

De tijden die André gelopen heeft in 30 jaar varieren van 1:24:39 tot 1:50:00.

In Zoetermeer is 1 uur en 45 minuten rieel.

 

16-09-2018

Kipchoge loopt in Berlijn wereld record op de marathon

Berlijn - Eliud Kipchoge is erin geslaagd om tijdens de marathon van Berlijn het wereld record te lopen. Het oude record stond op naam van Dennis Kimotto uit 2014. Hij liep toen 2:02:57. Kipchoke liep in begin gelijk weg bij William Kipsang en kreeg drie tempo makers mee. Naar matre de wedstijd vorderde kwam hin alleen te lopen en liep uiteindelijk met ruim 1 minuut onder het werld record. Kipchoge liep een toptijd van 2:01:40.

Bert Nunen werdt heel knap 10 de en is daarmee de beste Nederlander in Berlijn..Zijn tijd 2:13:09 en bij de dames werd Andra Deelstra 14 de in een tijd van 2:32:41

Zie de uitslagen.

28-08-2018

André Blok traint in Spanje gewoon door tijdens vakantie.

André Blok traint in Spanje gewoon door tijdens vakantie.

Torre Pecheco (Spanje) - André blok traint tijdens zijn vakantie in Spanje gewoon door, om toch in conditie te blijven.

André heeft er sinds 2012 een apartement, maar was ervoor al helemaal verlieft op Spanje en loopt er ook graag wedstrijden.

In maart 2012 heeft André de marathon van  Barcelona  gelopen en in september van 2015 een 10 KM wedstrijd in Murcia en een week later de halve marathon van Ahambra de murcia.In april van het afgelopen jaar een 10 KM wedstrijd van Valencia. Deze laatste 3 wedstrijden was André toevallig op vakantie in Spanje en regelde het vanuit zijn apartement.

 

Volgens André Blok kun je er uitstekend trainen. "Het is op een golf Resort zo'n 35 KM ten zuiden van Murcia en ik heb precies één ronde van iets meer dan 6 KM. Zo nu en dan verlaat ik het Resort en dan kom ik aan 10 KM. Je kunt hier heerlijk trainen. Als het warm is ( net als nu), dan kun je beter om 8.00 uur in de ochtend lopen of in de avond om 19.30 uur. Soms  kies ik voor wat later op de dag, tijdens de warmte, om sterker ter worden'.

De eerst volgende wedstrijd die André gepland heeft is pas in november in den haag tijdens de LvMloop. Deze valt samen met de New York City marathon.

12-08-2018

De Belg Naert Europees kampioen op de marathon.

Berlijn - De belg Koen Naert wist vanmiddag onder warme weersomstandigheden de Europeese tietel op de marathon in de wacht te slepen.

Koen liep weg bij de concurentie en wist solo in een persoonlijk record de finisch te bereiken.

Voor onze landgenoot Abdi Nageye eindigde het in een drama.

Abdi liet zich telkens goed zien van vore, maar na ruim 37 Km moest hij toch opgeven en lag op dat moment nog 4 de.

Een podium plek lag op de loer, zo leek het.

Michel Butter zou ook starten, maar moest zich afmelden.

Bij de dames verzwikte Andrea Deelstra haar enkel en moest opgeven na ruim 15 KM.

Zie de uitslagen.

11-07-2018

André Blok loopt eerste Urban Trail in Den Haag

André Blok loopt eerste Urban Trail in Den Haag

Den Haag - André Blok liep op 24 juni zijn eerste Urban Trail. Dit is een hardloop evenement dat niet draait om tijd, maar om pleizier. 

Het is een 10 KM parcours met hindernissen. Je loopt echt door musea, een bioskoop, theaters, door restaurents, door parken door de Primarkt  en door de Bijenkorf.

In denhaag liepen ruim 4800 hardlopers en de start was verdeeld in 5 weven.

André zat in de eersste weve en wilde aanvankelijk foto's maken onderweg, alleen kwam daar niets van terecht.

De start was op het Lange Voorhout en na 100 meter kwam je in het Esher musuum, om via de kelder weer naar buiten te gaan.,tijden bij sommige musea, want het was smal.

Het was wel zwaar, want je liep de Bijenkorf naar binnen via de expoditie en vervolgens door de winkel en via de trap naar boven en vervolgens weer naar beneden.

"We gingen echt overal rennend naar beoven en weer naar beneden en ook bij bioskoop Paté op het Spui.`Na 9 Km moest ik toch wel lossen en kwam uiteindelijk als 

6 de binnen op de 10 KM. Omdat we in een razend tempo het parcours afrenden miste ik wel een aantal leuke momenten. Via facebook heb ik het terug gekeken en ik wist niet meer te herinderen hoe ik heb gelopen en waar ik precies naar binnen ging.

Dit maak ik niet meer mee, om als 6 de te finishen. Een leuke ervaring. Ik liep deze 10 KM in iets meer dan 53 minuten".

 

27-05-2018

De laatste kilometers waren erg zwaar voor André Blok

De laatste kilometers waren erg zwaar voor André Blok

Den Haag - vanmiddag vond in het Beatrixkwartier de Royal Ten plaats. een hardloop evenement met als koningsnummer de 10 KM.

Het parcours voerde via het NH hotel via de bezuidenhoutseweg en met een lus in Marlot weer terug via de bezuidenhoutseweg, om vervolgens het Bos in te gaan na 5.5 KM.

André kwam na 1 KM door in 4.19 en dit was dus erg snel. Al gauw moest hij inleveren en de laatste 5 KM gingen moeizaam. Het was vrij warm en benauwd.

'"vooral na 8 KM kwam ik niet meer opgang en had last van de warmte".

André Blok finishte in 0:48:40.

Ïk had niet nde benen die ik wilde hebben. Het was erg zwaar".

Zie de uitslagen.

 

 

21-05-2018

Zomerse omstandigheden Stadsloop in Gent (Belgie).

Zomerse omstandigheden Stadsloop in Gent (Belgie).

Gent/Den Haag - Zaterdag was het vris en aan de koude kant. Lange broeken en vesten weer,

maar zondag werd het zomers warm, tijdens de 38 ste editie van de Fintro Stadsloop in Gent.

Ruim 3000 lopers kwamen op deze loop af met start en finish op het St. Pietersplein.

André Blok had zich ingeschreven voor de 10 KM en logeerde op een camping net buiten het centrum namelijk in recreatie gebied Blaarmeersun.

Het was best een zwaar parcours. vanaf de start ging het naar beneden, want het st. Pietersplein ligt op een heuvel.

"De eerste KM kwam ik door in 3:56 erg snel en dus gas terug. In het centrum veel kinder koppetjes en korte bochten. Mijn benen voelde goed, maar ik moest het tweede gedeelte toch inleveren. Vooral de laatste KM ging berg opwaarts en kon ik niet meer aanzetten". Het was ook aan de warme kant met 27 graden.

André finishte in een tijd van 0:48:56. Ïk wilde sneller, maar vandaag zat het er helaas niet in. De warmte in combinatie met het parcours.

Volgende week staat de Royal Ten in Den Haag op het programma. Dan hoop ik, dat  mijn benen goed hetsteld zijn en ik een goede tijd kan lopen. Ik hoop sneller".

Zie de uitslagen.

page loading