andreenannetblok.nl

hardloop nieuws archive 2018

02-12-2018

Geen parcoursrecord in's-Heerenberg.

Geen parcoursrecord in's-Heerenberg.

's-heerenberg - Onder regenachtige omstandigheden vond in 's-Heerenberg de Montferland Run plaats.

Het is toch een pittige wedstrijd met een kleine ronde van 3 KM via Stokkum en vervolgens een grote ronde door het montferlandsebos.

Deze wedstrijd werdt gewonnen door de atleet uit Oeganda Stephen Kissa en Solomon Berihu uit Ethiopie werdt  op 1 seconde 2 de.

De Europees kampioen op de marathon Koen Naert (BEL.) werd knap 4 de in een tijd van 43:47.

Voor André Blok lag het andres. Nog altijd last van een blesure."Ik wilde iegenlijk tussen de 1 uur en 15 minuten lopen en de 1 uur en 30 minuten. Wel vond ik het ontzettend zwaar. Wij logeerde in hotel landscroon nabij de finish. Dit vonden wij wel zo prettig en doen dit al zo enige jaren. Alleen het weer zat niet mee. veel regen zeker vlak voor de wedstrijd en later werdt het wel steeds droger. Ik merk wel dat mijn conditie nog niet optimaal is en kon ook niet aanzetten. André  werd in 1:18:17 315 de.

Zie de uitslagen.

 

27-11-2018

Het startnummer is binnen.

Het startnummer is binnen.

Den Haag - André Blok, afgelopen week 54 jaar geworden, zal op 2 december starten tijdens de Montferland Run in 's-Heerenberg.

Vorig jaar ontbrak André in 's-Heerenberg, omdat hij zich had vergeten in te schrijven. In totaal kunnen aan deze top wedstrijd over 15 Km maar 3500 deelnemers starten. 

Of André kon starten was nog maar de vraag, want hij kampt met een zware blesure aan de hamstring, maar met behulp van de fysio, moet de hamstring opgerekt worden. "Het gaat eigenlijk best wel goed. Ik kon helemaal niet meer aanzetten en heuvel op ging ook niet meer. Nu gaat het redelijk en kan ik weer wat tempo versnellingen doen. Een snelle tijd zit er denk ik nog niet in, maar we gaan het wel proberen".

André en zijn vrouw Annet gaan lageren in hotel Landscrone nabij de finish. Dit is tevens het atleten hotel. "Het is toch schitterend, als je als atleet zo tussen de wereld toppers en de gehele nederlandse top zondag ochtend zit te ontbijten'.

De Monferland Run vind André zwaarder dan de Zevenheuvelenloop en het parcours voeren de lopers met een kleine ronde van 3 Km door Zeddam en dan vervolgens door het Montferlandse bos.

Zie de uitslagen.

30-09-2018

André loopt 165 ste Halve marathon.

André loopt 165 ste Halve marathon.

Zoetermeer - André Blok heeft vanmiddag in Zoetermeer zijn 165 ste halve Marathon gelopen.

De start van de halve marathon vond plaats op de Polatiusdam in het centrum van Zoetermeer.

Het was een schitterend parcours en na 1 KM ging je al door het groene hard. In het begin liep het gesmeerd met André en liep op een schema tussen de 4.37 en 4.50 min per KM."Ik wilde binnen de 1 uur en 45 minuten finishen. Ik liep met GPS en zo hield ik het continu in de gaten. Maar naarmate de wedstrijd vorderde moest ik toch wat toegeven". Na 16 KM liep André voor het eerst boven de 5 min. per KM. maar al snel pakte hij het weer op en het tempo ging iets omhoog.

André finishte uiteindelijk in de Dorpstraat in 1:45:20 en was 1 tel langzamer dan de CPC loop afgelopen maart.

"Ik wilde onder de 1 uur en 45 minuten lopen, maar dat is helaas niet gelukt. Ik voelde mij opperbest en het had nu moeten gebeuren. Heel jammer, Maar ik ben toch wel tevreden. Ik kon niet beter.Toch voelde ik me heel fit. Zelfs fitter als normaal".

De geuzenloop werd uiteindelijk gewonnen door de atleet  uit Rotterdam PatricK Kwist. Patrick liep een tijd van 1:11:02

Zie de uitslagen.

27-09-2018

André Blok in goede vorm.

André Blok in goede vorm.

Den Haag - De  bijna 54 jarige André Blok heeft nu zijn goede vorm te pakken. Hij verkeerde in een situatie, dat hij snel moe was en verschillende pijntjes begon te voelen. Het was vorig jaar begonnen, toen André op zijn stuitje viel en niet meer normaal kon lopen.

'"Dit heeft zeker een half jaar geduurd en daarna kreeg ik last van m'n heup. Ik moest, voor ik ging hardlopen, eerst mijn spieren warm maken. Ook tijdens de CPC had ik er heel veel hinder van. Ik liep toen in den Haag nog een tijd van 1:45:19".

André blok wil zondag 30 oktober de Geuzenloop in Zoetermeer lopen, als er nog een startbewijs voorradeig is. Hij kiest dan voor de halve marathon.

"Ik wil dit jaar nog één halve lopen. Nu heb ik in het totaal over ruim 30 jaar 164 halve marathons geleopen".

De tijden die André gelopen heeft in 30 jaar varieren van 1:24:39 tot 1:50:00.

In Zoetermeer is 1 uur en 45 minuten rieel.

 

16-09-2018

Kipchoge loopt in Berlijn wereld record op de marathon

Berlijn - Eliud Kipchoge is erin geslaagd om tijdens de marathon van Berlijn het wereld record te lopen. Het oude record stond op naam van Dennis Kimotto uit 2014. Hij liep toen 2:02:57. Kipchoke liep in begin gelijk weg bij William Kipsang en kreeg drie tempo makers mee. Naar matre de wedstijd vorderde kwam hin alleen te lopen en liep uiteindelijk met ruim 1 minuut onder het werld record. Kipchoge liep een toptijd van 2:01:40.

Bert Nunen werdt heel knap 10 de en is daarmee de beste Nederlander in Berlijn..Zijn tijd 2:13:09 en bij de dames werd Andra Deelstra 14 de in een tijd van 2:32:41

Zie de uitslagen.

28-08-2018

André Blok traint in Spanje gewoon door tijdens vakantie.

André Blok traint in Spanje gewoon door tijdens vakantie.

Torre Pecheco (Spanje) - André blok traint tijdens zijn vakantie in Spanje gewoon door, om toch in conditie te blijven.

André heeft er sinds 2012 een apartement, maar was ervoor al helemaal verlieft op Spanje en loopt er ook graag wedstrijden.

In maart 2012 heeft André de marathon van  Barcelona  gelopen en in september van 2015 een 10 KM wedstrijd in Murcia en een week later de halve marathon van Ahambra de murcia.In april van het afgelopen jaar een 10 KM wedstrijd van Valencia. Deze laatste 3 wedstrijden was André toevallig op vakantie in Spanje en regelde het vanuit zijn apartement.

 

Volgens André Blok kun je er uitstekend trainen. "Het is op een golf Resort zo'n 35 KM ten zuiden van Murcia en ik heb precies één ronde van iets meer dan 6 KM. Zo nu en dan verlaat ik het Resort en dan kom ik aan 10 KM. Je kunt hier heerlijk trainen. Als het warm is ( net als nu), dan kun je beter om 8.00 uur in de ochtend lopen of in de avond om 19.30 uur. Soms  kies ik voor wat later op de dag, tijdens de warmte, om sterker ter worden'.

De eerst volgende wedstrijd die André gepland heeft is pas in november in den haag tijdens de LvMloop. Deze valt samen met de New York City marathon.

12-08-2018

De Belg Naert Europees kampioen op de marathon.

Berlijn - De belg Koen Naert wist vanmiddag onder warme weersomstandigheden de Europeese tietel op de marathon in de wacht te slepen.

Koen liep weg bij de concurentie en wist solo in een persoonlijk record de finisch te bereiken.

Voor onze landgenoot Abdi Nageye eindigde het in een drama.

Abdi liet zich telkens goed zien van vore, maar na ruim 37 Km moest hij toch opgeven en lag op dat moment nog 4 de.

Een podium plek lag op de loer, zo leek het.

Michel Butter zou ook starten, maar moest zich afmelden.

Bij de dames verzwikte Andrea Deelstra haar enkel en moest opgeven na ruim 15 KM.

Zie de uitslagen.

11-07-2018

André Blok loopt eerste Urban Trail in Den Haag

André Blok loopt eerste Urban Trail in Den Haag

Den Haag - André Blok liep op 24 juni zijn eerste Urban Trail. Dit is een hardloop evenement dat niet draait om tijd, maar om pleizier. 

Het is een 10 KM parcours met hindernissen. Je loopt echt door musea, een bioskoop, theaters, door restaurents, door parken door de Primarkt  en door de Bijenkorf.

In denhaag liepen ruim 4800 hardlopers en de start was verdeeld in 5 weven.

André zat in de eersste weve en wilde aanvankelijk foto's maken onderweg, alleen kwam daar niets van terecht.

De start was op het Lange Voorhout en na 100 meter kwam je in het Esher musuum, om via de kelder weer naar buiten te gaan.,tijden bij sommige musea, want het was smal.

Het was wel zwaar, want je liep de Bijenkorf naar binnen via de expoditie en vervolgens door de winkel en via de trap naar boven en vervolgens weer naar beneden.

"We gingen echt overal rennend naar beoven en weer naar beneden en ook bij bioskoop Paté op het Spui.`Na 9 Km moest ik toch wel lossen en kwam uiteindelijk als 

6 de binnen op de 10 KM. Omdat we in een razend tempo het parcours afrenden miste ik wel een aantal leuke momenten. Via facebook heb ik het terug gekeken en ik wist niet meer te herinderen hoe ik heb gelopen en waar ik precies naar binnen ging.

Dit maak ik niet meer mee, om als 6 de te finishen. Een leuke ervaring. Ik liep deze 10 KM in iets meer dan 53 minuten".

 

27-05-2018

De laatste kilometers waren erg zwaar voor André Blok

De laatste kilometers waren erg zwaar voor André Blok

Den Haag - vanmiddag vond in het Beatrixkwartier de Royal Ten plaats. een hardloop evenement met als koningsnummer de 10 KM.

Het parcours voerde via het NH hotel via de bezuidenhoutseweg en met een lus in Marlot weer terug via de bezuidenhoutseweg, om vervolgens het Bos in te gaan na 5.5 KM.

André kwam na 1 KM door in 4.19 en dit was dus erg snel. Al gauw moest hij inleveren en de laatste 5 KM gingen moeizaam. Het was vrij warm en benauwd.

'"vooral na 8 KM kwam ik niet meer opgang en had last van de warmte".

André Blok finishte in 0:48:40.

Ïk had niet nde benen die ik wilde hebben. Het was erg zwaar".

Zie de uitslagen.

 

 

21-05-2018

Zomerse omstandigheden Stadsloop in Gent (Belgie).

Zomerse omstandigheden Stadsloop in Gent (Belgie).

Gent/Den Haag - Zaterdag was het vris en aan de koude kant. Lange broeken en vesten weer,

maar zondag werd het zomers warm, tijdens de 38 ste editie van de Fintro Stadsloop in Gent.

Ruim 3000 lopers kwamen op deze loop af met start en finish op het St. Pietersplein.

André Blok had zich ingeschreven voor de 10 KM en logeerde op een camping net buiten het centrum namelijk in recreatie gebied Blaarmeersun.

Het was best een zwaar parcours. vanaf de start ging het naar beneden, want het st. Pietersplein ligt op een heuvel.

"De eerste KM kwam ik door in 3:56 erg snel en dus gas terug. In het centrum veel kinder koppetjes en korte bochten. Mijn benen voelde goed, maar ik moest het tweede gedeelte toch inleveren. Vooral de laatste KM ging berg opwaarts en kon ik niet meer aanzetten". Het was ook aan de warme kant met 27 graden.

André finishte in een tijd van 0:48:56. Ïk wilde sneller, maar vandaag zat het er helaas niet in. De warmte in combinatie met het parcours.

Volgende week staat de Royal Ten in Den Haag op het programma. Dan hoop ik, dat  mijn benen goed hetsteld zijn en ik een goede tijd kan lopen. Ik hoop sneller".

Zie de uitslagen.

13-05-2018

André start op 1 ste pinksterdag in Gent.

André start op 1 ste pinksterdag in Gent.

Den Haag - André Blok (53) heeft al zeker 5 keer aan de start gestaan van de Midzomernacht Run in Gent. Dit was een traditie Ek jaar weer. Een camping op 300 meter van de start en finish (Top sporthal Vlaanderen). Deze wedstreijd over 15 Km  werdt altijd gelopen op een zaterdagavond in juni op de langste dag. De start was dan om 22.00 uur in de avond. Maar dit jaar is deze loop op vrijdagavond.

Dit is dan ook de rede, dat André nu kiest voor de Fintro Stadsloop De Gentelaar op eerste Pinksterdag. Dit is een grote 10 KM wegwedstrijd door het oude centrum van Gent.

André, Annet en Gaya zullen dat weekend kamperen op een camping net buiten het centrum van Gent aan de Sportwater baan en dit is ongeveer 4 Km buiten het centrum.

André heeft nog drie KM wedstrijden gepland deze zomer maanden. Op 20 mei dus de 10 KM in Gent, een week later de Royal Ten in Den Haag en op 9 juni de Lenteloop in Papendrecht.

Zie de uitslagen.

29-04-2018

André Blok 4 de tijdens Ride & Run.

André Blok 4 de tijdens Ride & Run.

Den Haag (Uithof/Madestein) - Vanmorgen vond voor de eerste keer de Ride & Run plaats bij Hippisch Centrum Westland aan de poeldijkseweg in Den Haag.

Er deden 21 koppels mee aan de 5 of en de 10 KM.

Het parcours ging via de uithof en madestein en dus weer terug. En bestond uit één ronde.

Er liepen 5 koppels de 5 KM en 16 koppels kwamen uit op de 10 km.

De lopers konden een groot gedeelte over de verharde paden lopen, maar er zaten ook stukken in waar dat echt niet kon en die stukken waren echt pittig.

André was zeker tevreden met de samenwerking en het parcours."Soms ging het niet van een leie dakje en we liepen ook een keer verkeerd. Dit koste ons luttele seconde".

Het koppel André als loper en Kayleigh met Glenn, finishte als vierde in 0:53:09. De nummer 3 liepen 2 seconde sneller in een tijd van 0:53:07.

"Het was een leuke ervaring. Wel miste ook wat linten die de route aangaven en liepen dus één keer verkeert, maar wij waren niet de enige. Als je niet bekent ben in de Uithof en Madestein, dan was je zeker in het nadeel en was het moeilijk voor een goede klassering".

 

24-04-2018

Eerste Ride & Run in Den Haag.

Den Haag - Op 29 april doet André blok mee met de Ride & Run. Dit is een combinatie met een runner en een ruiter te paard. De combinatie moet dan een parcours afleggen van 10 KM. Een uitdaging opzich. Hij word georganiseerd door Hippish Centrum Westland aan de Poeldijkseweg 47 te Den Haag.

André is de runner en Kayleigh is de ruiter. Zij is pas 16 jaar en is een ninchtje van André.

"Wij hebben pas 2 keer getraint en zondag gaat het echt gebeuren. Ik ben benieuwd".

Deze combinatie start om 10.30 uur.

Zie de uitslagen.

08-04-2018

André Blok loopt 10 KM in Valencia (spanje)

André Blok loopt 10 KM in Valencia (spanje)

Valencia - André Blok heeft zondag de Cerrera de empresas Valencianas Las provincias gelopen.

Dit is een 10 KM wegwedstrijd door de stad valencia. Zaterdag is André per trein van balsicas naar Valencia gegaan, om er zondag de 10 KM te lopen. Ruim 3000 atleten kwamen aan de start en je nkon kiezen uit de 5 of de 10 KM.

Zaterdag avoncd heeft het in valencia enorm geregend en de zondag van de wedstrijd was het een strak blauwe lucht en zag het er zonnig uit.

De start van zowel de 5 als de 10 Km  begonnen al om 9.00 uur.

Het was toen ongeveer 13 graden en de temperatuur zou die dag oplopen naar 22 graden celcius.

Andé heeft de laatsxte tijd wat last van zijn heup en moet dan ook flink inlopen, om er minder last van te hebben. Hij liep een tijd van 46:56 en was zeker wel tevreden met deze tijd, naar omstandigheden die altijd wel beter kunnen.Hiermee kwam hij als 318 de over de meet. Eind mei wil André proberen in Den Haag in de buurt te komen van de 45 minuten.

Zie de uitslagen.

 

 

11-03-2018

André Blok tevreden met zijn tijd CPC.

Den Haag - De kleintjes moesten vanmorgen genoegen nemen met heel veel regen, maar om 11.00 uur klaarde het helemaal op en ging de zon schijnen.

Wienig wind en droog, kortom goed loopweer voor de halve marathon.

 

André is net herstellende van een zware blessure en heeft niet echt veel kunnen trainen. De langste afstand wat hij getraint heeft is 10 KM. Eigenlijk te weinig.

André wilde heel langzaam van start gaan en niets forceren."Het beviel me wel. Ik ben geen moment in de problemen geweest. Alleen de laatste KM speelde mijn heup wat op en kreeg ik wat last.Ik ging weg op een tijd van 1 uur en 50 minuten. Ik liep de eerste Km in exact 5 minuten en daarna elke keer onder de 5 minuten per KM".

André finishte uiteindelijk in 1:45:19.

Zie de uitslagen.

 

28-02-2018

André Blok nog niet klaar CPC lpoop

Den Haag - André Blok is nog niet fit genoeg om  voor een goede tijd te gaan.

Na een zware blessure in januari kamp André momenteel met een pijnlijke heup.

"Ik ga me nu richten op de 10 Km van Valencia ( Spanje), die gelopen wordt begin April en valt samen met de Rotterdam Marathon. 

De CPC komt voor mij te vroeg. Ik heb niet genoeg kunnen trainen. En ik gebruik de CPC loop als springplank voor de 10 KM in Valencia".

Eind mei zal André ook starten tijdens de Royal Ten in Den Haag.

19-02-2018

André Blok komt aan de start tijdens de 10 KM van Valencia (Spanje)

Den Haag - André blok heeft zich ingeschreven voor de 10 Km van Valencia.

André loopt graag in Spanje en heeft er ook de afgelopen jaren 3 belangrijke wedstrijden gelopen.

In maart van 2013 de marathon van Barcelona, in september 2015 de 10 KM van Murcia en een week later kwam er de halve marathon bij van Ahamra de Murcia.

"Ik train vaak in Spanje en nu ben ik er een weekje. 

We zullen op 7 april vanaf Balsicas per train naar Valencia afreizen (300KM), om dan op 8 april de 10 te lopen'.

 

Eerst komt op 11 maart de CPC er nog aan.

23-01-2018

André Blok herstellende van blessure.

André Blok herstellende van blessure.

Den Haag - De maand januari was het zeer rustig rond André blok. Er waren geen hardloop wedstrijden gepland, maar goed ook, want André kampte met een toch wel zware blessure.

 

Op de maandag, toen er zo'n pak sneeuw lag, gleed de 53 jarige André uit in de sneeuw en kwam op zijn stuitje terecht.

"Dat heb ik geweten. Wel ben ik gewoon blijven werken op de taxibus, maar ik kon niet noormaal wandelen.

Toen heb ik maar besloten om een wandelstok te kopen. Vooral in de ochtend kon ik helemaal niet meer lopen. Naarmate de dag voorderde ging het wel weer. Ik moest in beweging blijven.

Ik dacht wel:als het maar weer goed komt. Nu heb ik de trainingen weer hervat. Vanmorgen voor de 2 de keer in de ochtend gelopen en ik moet zeggen, dat het wel de goede kant op gaat.

Nu nog de snelheid".

André hoop in ieder geval natuurlijk op 11 maart fit aan de start te staan tijdens de CPC loop in Den Haag. 

 

02-01-2018

André Blok heeft het klassement van Veteranen Nederland op de 15 KM niet gewonnen.

Den Haag - André Blok (53), wist vorig jaar nog het klassement op de 15 KM van 2016 op zijn naam te zetten van avVN. 

Dit is een landelijke atletiek vereniging. Vorig jaar juni liep André de Midzomer Nacht Run in Gent een tijd van 1:10:22.

Maar dit jaar wilde André onder de 1 uur en 10 minuten lopen en dat lukte op 24 juni van dit jaar. Lang heeft hij dit klassement aan gevoerd, maar in november waren er toch twee atleten beter.    

1. Evert de Graaf        0:57:50              12 November 2017   Zoetermeer

2. Peter Plateel          1:03:23               26 November 2017   Lisse

3. André Blok           1:09:38               24 Juni 2017            Gent