andreenannetblok.nl

hardloop nieuws archive 2017

21-05-2017

De halve marathon van Leiden een graadmeter voor André Blok

De halve marathon van Leiden een graadmeter voor André Blok

Leiden - Vandaag vond voor de 27 ste keer de Leiden Marathon plaats.

Het was een vrij warme dag. Naast de hele marathon kon men ook kiezen uit de 5 KM.( deze werd zaterdag avond gehouden), de 10 en natuurlijk de halve marathon.

André Blok heeft 3 keer de hele marathon in Leiden gelopen en in 2013 voor de laatste keer.

"Nu koos ik bewust voor de halve marathon. Een hele zou ik nog niet redden. een week voor deze halve marathon kreeg ik last van mijn linker enkel. Net of ik hem verstuikt had. Deze week heb ik het rustig aan gedaan en niet geforceerd gelopen. Sinds een aantal dagen kon ik zonder pijn lopen. Dit was voor mij een graadmeter hoe ik er nu voorstaat, want tijdens de CPC in maart ging het niet zo goed. Ik voelde me niet lekker. Vandaag wilde ik onder de 1 uur en 46 minuten lopen, want dat is het limiet die je moet lopen, om in de eerste start uit te komen tijdens de CPC. De eerste 5 KM gingen eigenlijk vrij goed. Ik wilde onder de 5 min/km lopen. Dit ging eigenlijk net aan. Het was vrij warm". De tijd die André liep was 1:45:12.

 De marathon is zondag gewonnen door de Ethiopiër Kahsay. 

De 21km werd bij de mannen gewonnen door de Belg Kjeil de Hondt in een tijd van 1:08:47. Bij de vrouwen was Mariska Brittijn de snelste met een tijd van 1:25:10.

Tienduizenden hardlopers zijn de uitdaging aangegaan om het beste uit hunzelf te halen tijdens de hardloopwedstrijd. Om 10.30 uur begon de 27e editie van het evenement na een indrukwekkende minuut stilte voor vorige week overleden Aad van der Luit.

Loopfestijn door de regio

In de hele regio stonden veel mensen langs de kant om de lopers aan te moedigen. Dit allemaal door het mooie weer.

Zie de uitslagen.