andreenannetblok.nl

hardloop nieuws archive 2014

03-12-2014

André Blok traint in Zuid Spanje.

Torre Pecheco - André heeft bijna twee weken in Zuid Spanje getraint, om zondag 7 December te starten in 's-Heerenberg tijdens de Montferlandrun over 15 KM."De temperatuur in Spanje was rond de 18 graden en dan kom je in Nederland met een temp. van rond het vriespunt. We hebben in Spanje goed kunnen trainen. het was lekker loopweer. niet te warm. We hebben er een apartement en trainen gewoon door. Ook in de zomer als het er 35 graden is. Momenteel gaat het erg goed en wil ik gewoon lekker lopen in 's-Heerenberg".

02-11-2014

The New York City Marathon.

Kipsang wint marathon New York

Wilson Kipsang»
Wilson KipsangEPA

New York - Wilson Kipsang heeft de marathon van New York gewonnen. De 32-jarige Keniaan is nu de eerste atleet die de beste was in Berlijn, Londen én New York. En dat ook nog eens in een tijdsbestek van dertien maanden. Met zijn zege pakte hij bovendien de bonus van 500.000 dollar (een kleine 400.000 euro) als beste atleet in de World Marathon Majors.

Door de kou - het was in de Amerikaanse stad slechts zeven graden - en harde wind zat een toptijd er geen moment in. Al snel ontstond er een kopgroep van tien man. Kipsang en Lelisa Desisa bleven na zo'n 37 kilometer samen over, waarna Kipsang het meeste over had. Hij won in 2.10.59.

Bij de vrouwen ging de zege naar Mary Keitany. De Keniaanse, in 2011 en 2012 al winnares van de marathon van Londen, wist zich met Jemima Sumgong los te weken van een kopgroep van negen en was haar landgenote in de laatste meters te snel af: 2.25.07 om 2.25.10.

Zie de uitslagen.

Wozniacki maakt indruk in marathon van New York

 
 
 

 2/11/14 - 20u31  Bron: ANP
© epa.

Caroline Wozniacki heeft indruk gemaakt in de marathon van New York. De Deense toptennisster kwam na 3 uur, 26 minuten en 33 seconden over de finish. Een knappe tijd, goed voor een uurgemiddelde van ruim 12 km/uur. Het was voor Wozniacki de eerste keer dat ze een wedstrijd over 42,195 kilometer liep. De Deense zou in november gaan trouwen met de Noord-Ierse golfer Rory McIlroy, maar nadat hij in mei hun verloving verbrak, besloot Wozniacki zich voor de marathon van New York in te schrijven.

Ruim een week geleden stond Wozniacki nog in de halve finale van de WTA Finals in Singapore waarin ze verloor van Serena Williams. Diezelfde Williams stond Wozniacki aan de finish op te wachten en en gaf haar vriendin een stevige knuffel.

31-10-2014

Meer dan 2000 lopers op de LvM Loop.

 

DEN HAAG - Meer dan 2000 lopers zullen dit jaar meedoen aan de Laan van Meerdervoort Loop in Den Haag, zegt de organisatie. De wedstrijd wordt komende zondag gehouden. Er zijn parcoursen van 10 en 5 kilometer over asfalt, duinpaden en het strand. De start en finish is op het Deltaplein in Kijkduin.

De organisatie heeft nu al 1800 aanmeldingen binnen. 'Vorig jaar hadden we 1500 vooraanmeldingen, in totaal haalden we toen net niet de 2000 lopers. Dit jaar gaan we daar dus ruim overheen', aldus organisator Edgar de Veer. De 10 en 15 kilometer beginnen om 13.00 uur, daarvoor is er een Kids Run.

Het belooft zondag erg goed weer te worden. 's Middags wordt een temperatuur van 16 graden verwacht. 'Dit kan de eerste Laan van Meerdervoort Loop zonder regen worden', lacht De Veer. Vorig jaar waren de omstandigheden minder goed, toen moesten de lopers met windkracht 6 door de duinen lopen.

Toppers

Er doen bij zowel de mannen als de vrouwen een aantal toppers mee. De Nederlandse kampioenen marathon Paul Zwama en Jacelyn Gruppen zijn van de partij. Luc Schout en de Belg Antoine Duvivier lopen ook mee. Ook André Blok zal as. zondag starten op de 10 KM. Vorig jaar liep André onzer zeer zware weersomstandigheden een tijd van 50 minuten en 18 seconden. Een tijd dat sneller moet.

De organisatie belooft dat de verkeersoverlast meevalt. 'Omdat we voor een groot deel door de duinen lopen valt de overlast mee. Kijkduin en de Laan van Meerdervoort zullen een halfuur niet bereikbaar zijn. Tussen 12.55 en 13.30 uur is het parcours daar afgesloten.

Bekijk hier het parcours op de website van de LvML.

23-10-2014

Kimetto in Montferlandrun.

 

https://www.montferlandrun.nl/

Dennis Kimetto liep in Berlijn een wereldrecord op de marathon»
Dennis Kimetto liep in Berlijn een wereldrecord op de marathonAFP

De Keniaanse toploper Dennis Kimetto doet zondag 7 december mee in de Montferlandrun, de wegwedstrijd over 15 kilometer in 's-Heerenberg.

Kimetto verbeterde vorige maand het wereldrecord op de marathon. Hij liep in Berlijn als eerste atleet onder de 2 uur en 3 minuten: 2.02.57.

De deelname van Kimetto past in een traditie. Ook de Ethiopiër Haile Gebrselassie (in 2007) en de Keniaan Wilson Kipsang (in 2013) liepen tien weken na het verbeteren van het wereldrecord op de marathon hun eerste wedstrijd in Montferland.

Radcliffe in Montferlandrun

Paula Radcliffe»
Paula RadcliffeAFP

De Britse hardloopster Paula Radcliffe is zondag 7 december te bewonderen in de Montferlandrun. De organisatie van de wegwedstrijd over vijftien kilometer heeft donderdag de komst van de veertigjarige wereldrecordhoudster op de marathon bekendgemaakt. Het wordt de eerste keer dat Radcliffe een wegwedstrijd in Nederland loopt.

Radcliffe maakte onlangs in Worcester haar rentree in een wegwedstrijd over tien kilometer. Ze was bijna twee jaar uit de running door blessureleed.

De wegrace over vijftien kilometer in en rond 's-Heerenberg gebruikt Radcliffe als voorbereiding op de marathon van Londen in 2015. De Britse maakte in 2003 furore in de Engelse hoofdstad door het wereldrecord op 2.15.25 te zetten.

Al eerder maakte de organisatie de komst van Paula Radcliffe bekend. De Brits atlete heeft nog altijd het wereldrecord op de marathon bij de vrouwen in bezit (2.15.25).

De Haagse atleet André blok (49) komt voor de 3 de keer aan de start  in 's-Heerenberg."Dit is een lekkere start voor 2015. Deze loop is een beetje te vergelijken met de Zevenheuvelen Loop. Hij is alleen wat pittiger door het Montferland".

28-09-2014

Wereldrecord in marathon Berlijn.

Wereldrecord marathon Kimetto

Dennis Kimetto»
Dennis KimettoAFP

Dennis Kimetto heeft bij de marathon van Berlijn een nieuw wereldrecord gelopen. De Keniaan had voor de 42,195 kilometer 2.02,57 nodig en verbeterde de oude recordtijd van zijn landgenoot Wilson Kipsang met 0,26. Kipsang liep in 2013 in Berlijn 2.03,23.

De 30-jarige Kimetto maakte deel uit van een zeven man sterke kopgroep, die na het eerste uur nog toegaf op het wereldrecord. Net voor de helft van de wedstrijd versnelde de Keniaan, die zijn landgenoten Emmanuel Mutai en Geoffrey Kamworor mee kreeg. Kimetto liet op vier kilometer van de finish ook Mutai achter zich en dook als eerste loper onder de 2.03. Mutai bleef eveneens onder Kipsangs oude toptijd.

Wereldrecordhouder

Kimetto is sinds mei 2012 wereldrecordhouder op de 25 kilometer (1.11,18). Ook dat record liep hij in de Duitse hoofdstad. Nog geen half jaar later liep hij ook in Berlijn zijn eerste marathon. Hij finishte als tweede op een seconde achter Geoffrey Mutai en zijn 2.04,16 (toen de vijfde tijd ooit) is nog altijd de beste tijd voor een marathondebutant.

In februari 2013 liep Kimetto in Tokio een parcoursrecord en in oktober van dat jaar schreef hij eveneens de marathon van Chicago op zijn naam. Ook daar liep hij de snelste tijd ooit.

Tsegaye snelste vrouw

Bij de vrouwen ging de zege naar Tirfi Tsegaye uit Ethiopië. Zij was met 2.20,18 net wat sneller dan haar landgenote Feyse Tadese (2.20,27). De derde plaats was voor de Amerikaanse Shalane Flanagan, die finishte na 2.21,14.

Zie de uitslagen.

 

Marathon van Berlijn – de snelste ter wereld // Europa

 

220px-Berlin_Wall_(June_1989)[1]Zondag 28 september beleeft Berlijn de 41e editie van de marathon: de Berlin Marathon. Na de val van de Muur 25 jaar geleden groeide de populariteit van de hardloopwedstrijd gestaag. Internationaal staat de Duitse hoofdstad op de kaart als de snelste marathon ter wereld en als het grootste hardloopevenement van Duitsland.

Vorig jaar zette de Keniaan Wilson Kipsang hier een nieuw wereldrecord neer. Hij legde de 42,195 meter al in een officieuze tijd van 2.03.34: vijftien seconden sneller dan de Keniaan Patrick Makau twee jaar geleden liep, ook in de Duitse hoofdstad. Kipsang hoort al jaren tot de wereldtop; vorig jaar werd hij derde op de marathon tijdens de Olympische Spelen van Londen. Dit jaar azen niet alleen de mannen, maar ook de dameswereldtop op het verbreken van het oude record.

22-09-2014

Tussen Amsterdam en Zaandam.

John Mwangangi en Linet Masai winnen 30e Dam tot Damloop

21-09-2014

Zaandam - Tijdens een bloedstollende finale heeft John Mwangangi vandaag voor de tweede keer de Dam tot Damloop gewonnen. In een rechtstreeks duel klopte de 23-jarige Keniaan zijn rivaal Nguse Amlosom, de winnaar van vorig jaar. De confetti bij de finish op de Peperstraat vloog na 45.45 minuten in de lucht. De harde wind belemmerde een goede tijd op de 10 Engelse Mijl. Linet Masai soleerde met grote passen naar de winst in 53.09. De atlete uit Kenia was in haar eentje niet opgewassen tegen de mannen in de man-vrouw wedstrijd.

Mwangangi was dolblij met de winst en was verrast. “Ik had niet verwacht dat ik nog zoveel snelheid had, ik ben namelijk volop in voorbereiding voor de TCS Amsterdam Marathon.” In 2010 schreef de Keniaan ook al de IAAF Silver Label wedstrijd op zijn naam en vorig jaar werd hij tweede. Dit jaar waren de rollen omgedraaid en moest een gedesillusioneerde Amlosom genoegen nemen met de tweede plaats. De 27-jarige oud-winnaar uit Eritrea stond met grote verwachtingen aan de start.

Na 35 minuten ging het duo er samen met Kinde Atelaw uit Ethiopië vandoor en alles leek er op dat Amlosom zijn favorietenrol ging waarmaken. Een tijd van in de 44 minuten, die Amlosom in zijn hoofd had, zat er toen al niet in door de harde tegenwind met name tussen het 10 en 13 kilometerpunt. Na dit gedeelte passeerden de snelle mannen de snelste vrouw, Linet Masai, die 6.04 minuten eerder was gestart in de hoop de mannen voor te blijven. Op de altijd prachtig versierde Zuiddijk trok het trio aan het langste eind en nadat ze in de Peperstraat waren aangekomen, versnelde de kleine Mwangangi. De 45.45 minuten was iets langzamer dan vorig jaar, maar betekent wel de derde snelste tijd die dit jaar op de 16,1 km is gelopen. Mwangangi pakte twee seconden op Amlosom. Kinde Atelaw moest zeven seconden toegeven op de winnaar en completeerde het podium. Khalid Choukoud finishte overall als twaalfde en was beste Nederlander (47.59).

Zie de uitslagen.

20-09-2014

André tevreden tijdens de Vredesloop.

Den Haag was op 20 september 2014 het decor van een uniek hardloopevenement: de Vredesloop Den Haag. De loop was een bijzonder onderdeel van het nieuwe jaarlijkse Just Peace weekendMet ruim 8000 deelnemers is dit evenement een prachtig loopfeest geworden voor jong en oud.

 

Den Haag - André Blok was vanmiddag één van de vele deelnemers op de 10 KM tijdens de Vredesloop. Het was natuurlijk schitterend loopweer. Misschien zelfs iets te warm. André had daar integen weinig last van. Waar André wel last van had was van een gekneusde rib.

"Eigenlijk had ik niet echt veel last tijdens de wedstrijd, maar na 6 KM begon het wel wat gevoeliger te worden. Nadat ik gefinisht was, kon ik ook eigenlijk geen stap meer zetten en begon ik mijn borstkas aardig te voelen".

André finishte in een aardige tijd van 0":45:53" op een 239 ste plaats. In totaal wisten er 3336 lopers de finish te bereiken.

Zie de uitslagen.

 

20-09-2014

André aan de start van de Vredesloop

Den Haag - De Haagse voormalige marathon loper André Blok heeft toch besloten om vanmiddag te starten op de 10 KM tijdens de vredesloop. Het was nog lang onzeker of André wel kon starten. Twee weken geleden liep André een gekneuste rib op. Nog altijd heeft hij er last van."Ik heb er nog altijd wel last van, maar het gaat zeker wel beter. Echt voluit kan ik niet gaan. Veel heb ik dan ook niet kunnen trainen".

Vanmiddag om 15.00 uur is de start in de buurt van het Vredespaleis.

Zie de uitslagen.

12-09-2014

Onzeker André op Vredesloop.

Onzeker André op Vredesloop.

Den Haag - Het is op dit moment nog onzeker of André Blok op 20 september zal starten tijdens de Vredesloop in Den Haag op de 10 KM.

André kampt op dit moment met een zeer pijnlijke gekneuste rib. "Vanmorgen geprobeerd wat te lopen, maar het ging voor geen meter. Ik liep met heel veel pijn. We gaan er wel vanuit, dat het snel beter zal gaan.

Voor de Vredesloop heb ik heel veel getraint, ook in Spanje. Ik wilde er namelijk onder de 45 minuten gaan lopen". Of dit gaat lukken is natuurlijk nog onzeker.

We hebben nog een week, om te kijken hoe André hersteld van deze blesure.

 

Vorig jaar liep André zijn 37 ste Marathon in Den Haag. Deze Vredes marathon is een dag later en staat helemaal los van de Vredesloop. André liep toen een tijd van 3":42:27".

17-08-2014

Daniélle Meucci wint Europees goud op de marathon.

 

 

 

 
 
Nederlanders spelen geen rol van betekenis op marathon
 
 

De Italiaan Daniele Meucci heeft zondag op een imponerende manier de Europese titel op de marathon veroverd.

De 28-jarige atleet soleerde in Zürich naar het goud in een tijd van 2 uur, 11 minuten en 8 seconden.

De Italiaan wachtte tot 30 kilometer en begon toen aan zijn versnelling. Hij liep op het selectieve parcours weg uit de grote groep en passeerde de vroege Poolse vluchter Marcin Chabowksi na 35 kilometer.

De Pool Yared Shegumo liep ruim 50 seconden achter Meucci naar het zilver in 2.12.00. De Rus Aleksej Rejoenkov pakte het brons in 2.12.15.

Raymaekers

De Nederlandse marathonlopers speelden geen rol van betekenis. Koen Raymaekers probeerde in het begin van de wedstrijd over 42,195 kilometer mee te gaan in de kopgroep, maar hij haakte af na na een kleine tien kilometer en raakte vervolgens steeds verder achterop.

Raymaekers arriveerde als beste Nederlander op de teleurstellende 31e plaats in 2.20.49. De 39-jarige Zwitserse titelverdediger Viktor Röthlin eindigde in zijn allerlaatste marathon als vijfde in 2.13.07.

Italiaan Meucci wint EK-goud op marathon

Gepubliceerd: 17 aug 2014 11:37 Laatste update: 17 aug 2014 11:37 Sport

Daniele Meucci heeft zondag bij het EK atletiek goud gewonnen op de marathon. De Italiaan legde het parcours in Zürich af in 2:11.08 uur. De Pool Yared Shegumo werd op 52 seconden tweede en de Rus Aleksei Reunkov pakte in 2:12.15 het brons. Koen Raymaekers was op de 31e plaats de beste Nederlander.

Lang leek de Pool Marcin Chabowski de beste papieren te hebben. Hij ging al na vijf kilometer in de aanval en had na 25 kilometer een voorsprong van 1.10 minuut. Na dertig kilometer stortte Chabowski echter in en niet veel later stapte hij zelfs uit.

Meucci was de eerste die de Pool passeerde en een geruststellende voorsprong opbouwde. De 28-jarige atleet snoepte bijna een minuut van zijn persoonlijk record af. Het is zijn derde EK-medaille. Twee jaar geleden pakte Meucci zilver op de 10.000 meter, nadat hij in 2010 al derde was geworden op die afstand.

De Nederlanders vervulden een bijrol. De 34-jarige Raymaekers kon tot vijftien kilometer mee met de groep met favorieten, maar toen het tempo omhoog ging moest hij passen. Met 2:20,49 uur bleef hij wel Olfert Molenhuis voor, die 36e werd in 2:22,45. Ronald Schröer (2:24.51) passeerde als 42e de finish.

Zie de uitslagen.

 

page loading